Hva har skjedd siden sist?

Trening: Det ble en ganske bra sesong treningsmessig. Gjengen gikk bra, ingen skader, og god motivasjon på gjengen. Fine snøforhold fra november. Kvitebjørn har virkelig vist seg som lederhund, og har også prøvd seg i singelled. Gnist har prøvd seg i spann, og viser lovende takter. Hun har også fått gå foran sammen med erfaren leder på korte turer.

Kvitebjørn i singel led

Løpssesongen: I år ble det løp i 6-spann og åpenklasse sprint. Hundene gikk bra, selv om vi jo ikke har hunder avlet for eller spesielt trent for sprint. Vi trives jo best i Mellomdistanse, men antall kortere MD-løp (3-5 mil) er blitt veldig få de siste åra, og denne sesongen ble slike løp stortsett arrangert på Hamar. Hamar innførte en kvalifiseringstid på løp for å få starte dag 2. Om man starter i klasse A mot hounds klarer selv ikke de beste siberian spann tidskrav for start dag 2. Men vi fikk med oss noen løp og meritteringer, og fikk 6 nye Norsk trekkhundchampions: Kvitebjørn, Rina, Timir, Snodig, Moira og Maze.


Utstilling: I år deltok vi ikke på NSHK spesialen, fordi vi ventet valper uken etter og ville ikke risikere noe smitte inn i kennelen da. Rina var tidligere i vår en tur over grensa til Sverige, og deltok på SPHK sin utstilling. Hun ble tredje beste tispe, med ck.

Valper: ENDELIG klaffa det! Fire valper etter Kvitebjørn og Moira så dagens lys i mai, og vi beholder to. Det ble bare en tispe, så vi beholder to hanner. Moira har vært en god mor. Snøball har et kull hos kennel Huskyville, og det er meningen en av valpene skal flytte hit.

Helse: Snøball og Kvitebjørn øyelyst og gonioskopert fri. Dessverre fikk Timir påvist Pannus (kronisk hornhinnebetennelse) og må fra nå av gå på livslang medisinering (øyedråper) mot dette. På vårturer må hun nok bruke solbriller fra nå av. Det var meningen å bruke Timir i avl, men det må jo dessverre utgå. Utrolig synd. Dahlia jobber mye i pass, ganske “stivt” ganglag. Vi tok derfor en sjekk av rygg- både kiro og røntgen. Alt så fint ut. Altså er det bare sånn hun er, og det er jo godt å vite.