2021 – En oppsummering

Året som har gått har vært preget av koronapandemi, flytting, bygging av hundegårder, nye flokkmedlemmer, og dessverre tap av to kjære hunder.

Konkurranser og aktiviteter
Det ble få konkurranser på oss av overnevnte grunner. Så og si ingen sledeløp ble arrangert pga Covid, men vi fikk mange fine treningsturer både på slede og barmark. Et barmarksløp og en utstilling fikk vi med oss. Dahlia var på valpekurs i januar, og Rina i august. Kjekt med litt input for både hund og eier. Vi har også deltatt på en del miljøtreninger med de unge. Tone deltok på kurs for dyrevelferdskontrollører i regi av Norges hundekjørerforbund.

Miljøtrening
Barmarksløp (1/3)

Farvel til to kjære hunder
Vi måtte ta farvel med Mir i april. Mir var 11 år gammel, og kroppen begynte å skrante. Det var veldig trist, selv om det ikke var helt uventet med tanke på alder. Vi skulle nok gjerne sett at vi fikk beholdt henne lenger, men sånn ble det ikke. Mer sjokkartet var det at vi måtte ta farvel med Ain i oktober. Han fikk akutt nyresvikt, av årsaker vi ikke vet, og måtte avlives. Ain var den første valpen som ble født hos oss, en særdeles trivelig fyr om enn litt selektiv når det gjaldt hvilke folk han likte. Som trekkhund var han suveren, sterk og rask! Vi savner begge to veldig.

Mir
Ain

Flokken
I april flyttet Mazè inn. I juni kom Rina, og i Juli/august kom Kvitebjørn. Les mer om dem på deres side. Det er en gjeng trivelige hunder, og sammen med Dahlia, Snodig, Timir og Moira utgjør de en lovende gjeng for fremtiden. Nå har vi altså veldig mange yngre hunder, men noen av de gamle, gode er fortsatt her. Libby, Irri og Bock blir ti år i 2022. Umi og Lyra blir åtte år, mens Zuma og Cali blir fem. I tillegg var vi så heldige å få inn Snøball i høst. Snøball blir seks år i år, og er en god lederhund. Han har også et veldig godt gemytt, og vil være en god læremester for gjengen fremover. Irri og Libby går fortsatt i trening denne sesongen, med stor iver og glede. Bock har en utfordring med ryggen og lår, og får oppfølging for dette. Han er med unghundene på tur, og ellers på fotturer, og trives godt med det.

Kvitebjørn aka Bumpe. Piperbakkens Alnitak Stjerne er hans mormor.

Nytt bosted
I april flyttet vi til Ringsaker, nærmere bestemt Brumund, utenfor Brumunddal. Her har vi god plass og trives godt både to- og firbeinte. Vi kan trene fra hundegården, i hvertfall på grus. Per nå bruker vi ATV opp til sledeløypa. Så får vi se om vi får til å lage en tilførselsløype, det er litt kronglete opp til sledeløypa. Uansett skal vi klare oss fint! Å slippe å pakke alt i bilen for hver eneste trening, som vi har gjort hittil, det er rett og slett fantastisk! Hundene får løpe løs før og etter trening, og det har de veldig godt av. De får også løpe i løpegården hver dag, og vi merker at de får bedre kondis av det. Og gjett om de koser seg!

Hvem koser seg mest??
Hunder foran Atv, slede hengende etter ATV og så kobler vi om før vi kjører ut i sledeløypa 🙂
Start rett fra hundegården!

Ny maskot
Når man flytter på landet, så må man ha katt! Katten Tom kom hit i august. Han har hatt en litt tøff start på livet, og er ganske sky. Men han er en grei fyr, og har jobb som maskot og skadedyransvarlig. Han holder seg unna hundene, og det er bra.

Foto Heidi Fredriksen

Mål for sesongen Sesongen 2021/2022 har vi ikke store ambisjoner. Vi har mange nye unge hunder, og fokuset er på å kjøre inn disse og gi dem gode forutsetninger som trekkhunder og for resten av livet. Men vi trener like mange ganger i uka som før. Håpet er å få startet noen løp. Hovedmålet er som alltid: Moro for dem på to og dem på fire bein. Følg oss på instagram eller facebook for litt mer jevnlige oppdateringer 🙂