Oppsummering av sesongen

Vi deltok i tre løp. Rørosløpet er omtalt i et tidligere innlegg. Her deltok vi i 8 spann (resultat: 1/3 og beste tid med siberian husky).

Lederhund Irri ble satt ut av spill en periode og dermed stod vi uten hovedlederen de resterende konkurransene. I hennes fravær steppet Lyra opp og tok hennes plass under både Vintersamlinga og Vikerfjell, og gjorde en utmerket jobb. Disse to løpene gav oss imidlertid noen utfordringer.

I løpet av natten etter kjørermøtet og første løpsdag på vintersamlingen, hadde både løype og merking blitt brøytet bort, og lang historie kort – vi endte med en feilkjøring nedover det vi trodde var løypa, men som viste seg å være en bratt skrent. Alt gikk bra med hunder, slede og kjører, men vi ble stående nederst i skrenten i godt over en halvtime før vi fikk karret oss opp og fullført. Hundene gikk bra, og matmor er fornøyd med deres innsats. Dag 2 ble det ingen feilkjøring ned skrent, men nå var det andre spann i løypa som hindret oss litt. Jaja, en annen gang kan det være omvendt. Hundene gikk igjen bra. Vi kjørte tispann, og det var kun to i klassen (resultat 1/2).

NSHK vintersmaling. Foto Anneli Dullum
Nedi der står spannet vårt og på toppen står Cecilie H.I og holder igjen sine for å ikke havne nedi der hun også.

På Vikerfjell deltok vi i 8-spann 30 km. Mange head on passeringer, faktisk 18 stykker, som for vår del gikk bra. En god erfaring for Zuma og Cali. Sipiri har vært litt usikker ved head on passeringer, så han fikk stå igjen siden jeg forventet mange head on passeringer. Men foran oss i løypa var det en del kluss, og vi ble stående en del og vente mens det ble nøstet opp i linesurr. På den positive siden rakk vi slå av en prat med flere kjente, og avtalte båltur helgen etter. Og som vanlig, vikerfjell er et veldig trivelig løp (resultat: 3/4).

I mål på Vikerfjell

Mange flotte treningsturer har vi hatt, og vi føler oss privilegert som faktisk har muligheten til å drive med dette. Heldige oss 🙂

Vi utnyttet sledeføret så lenge det var mulig. 23.4 ble siste sledetur for denne gang