En variert helg

Vind og sno på fjellet. (Foto: Torunn Garder)

Første helga i mars deltok vi på Polarhundløpet på Grimsbu. Det var meldt rufsete vær, og vi var veldig usikre på om vi i det hele tatt skulle dra. Runar deltok i 8-spannklassen med 7 hunder inkludert Runner som er tilbake etter skulderskaden sin p.g.a. et oppstallingsuhell tidligere i vinter. Hundene gikk vedldig bra opp på fjellet og over første strekket på snaufjellet. Det var mye vind, men hundene fant sporet og vi kom oss fint over. Litt senere, da vi skulle over det andre strekket med snaufjell, hadde det blåst opp enda mer, og sikten hadde blitt veldig dårlig. Hundene klarte ikke å finne sporet, og jeg så heller ikke stikkene. Vi prøvde å bakse oss i vei et stykke, men ble til slutt nødt til å snu. Det var synd å måtte bryte løpet, men full storm på snaufjellet skal man ikke trosse uten å være 100 % komfortabel med det. Det er jo ingen skam å snu!

I fint driv ned igjen fra fjellet.

Søndagen tok vi hvert vårt spann og dro en tur i Romeriksåsen med ved og pølser i sledebagen. I motsetning til dagen før oppe på Grimsbu så var det strålende vær, og vi hadde en flott bålpause nede ved Buvann. Dessuten hadde vi hyggelig selskap av Erik Topp og hundene hans.

Flere bilder under her.

[slideshow id=9]