Rørosløpet

Vi deltok i Rørosløpet 2012 med seksspann i klasse C (SH). I spannet gikk tre høyløpske tisper, og i tillegg to tisper på første uka av løpetiden, så jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå. De tre høyløpske er lederne våre, men alle kan gå foran. Det var særlig forbikjøringer som bekymret meg på forhånd. Hva om det ble linekluss med det andre spannet, og tyvparringer underveis? Vel, det ble ikke det. Hundene gikk veldig bra, spesielt Tussi syntes det var kjempemoro å “jakte” andre spann og løpe forbi dem. Dag 1 løp hundene veldig bra, 32 km på 1 t 39 min. Dag 2 var det litt tyngre forhold, løssnø, snøvær og kun 3 minusgrader. Sleden var glida for kaldere vær, så gliden var ikke helt som dagen før. Tida ble 1.54. Med dette vant vi klassen, og hadde vi startet i A klassen hadde vi tatt en 3 plass av 9. Så vi er godt fornøyd! Kjempemoro løp og veldig trivelig helg. Mye bra kjøring av siberianspann denne helga- og det er veldig moro.

Resultatliste på http://www.polarhund.no/midt-norge/midt-norge/roroslopet/resultatliste/resultater-2012

Observante øyne legger kanskje merke til den hvite (isabellafarget) hunden i spannet. Det er en nykommer, Vargteam´s Dolly heter hun og hun har samme far som Mir, nemlig Tipp.
Ekstra observante øyne legger sikkert også merke til at Runner ikke gikk i spannet. Det skyldes ene og alene alle løpetispene. Ved å kjøre rent tispespann unngikk man bekymringer om trøbbel i egne rekker.

Før start lørdag. Gjengen er ivrig
Tussi er klar for en ny dag, og starter gjerne dagen med lek!
Oppstalling på Langen gjestegård, der vi overnattet
I mål søndag
Fin premie!
Zima og Dolly i hundegården
Nå har du tatt nok bilder altså!

2 replies on “Rørosløpet”

  1. Gratulerer og kjempegodt kjørt, du har fått et meget bra gjeng av sibber, så hvis jeg legger meg i kraftig trening så kansje vi kan konkurrere, det blir litt mer norsomt nå på løpene i NSHK’s høstsamling…!

Comments are closed.