Hamar hundekjørerfestival og Vikerfjell-løpet

7-8 januar ble Hamar hundekjørerfestival arrangert. Vi deltok i 2 x 12 km spann sprint, seksspann NB. I spannet gikk Gill og Beauty (led), Mir og Zima (team) og Runner og tussi (wheel). Jeg var veldig spent på forhånd, da hundene denne sesongen er lite fartstrent. De er også trent mer mot mellomdistanse, og kjørt med tung vekt (to på sleden). Og jeg var også spent på hvordan det skulle gå etter brua, der spannet prøvde å ta snarvei til mål på VM. Vel, det viste seg at fart, det hadde de, og de hadde ingen planer om å ta snarvei til mål denne gangen. Hundene gikk bra, og vi hadde ikke noe tull underveis. Endte opp som nr 2 av 2, men er fornøyd!
Resultatliste: http://www.hamar-trekkhundklubb.net/nyheter/resultater_for_hamar_hundekjorerfestival_7.-8._januar

På vei ned brua, dag 1
Tone og Zima
Nala har god oversikt fra boksen sin på hengeren

Helga etter, nærmere bestemt 14 januar, ble Vikerfjell-løpet arrangert. Der deltok vi med samme seksspann (samme spannoppsett som på Hamar), men nå var distansen 35 km. Hundene gikk bra, litt småting som med hell kan gjøres litt annerledes neste gang, men alt i alt et bra “førstegangs mellomdistanseløp”. Vi endte opp som nr 2 av 4 (av de tre andre var det et ah/fuglehundmix spann, et AH spann og et AH/SH-spann). Det var et veldig trivelig løp, været var fint og det var flott utsikt. Mange head-on passeringer og forbikjøringer, og det gikk bra. Det var flere andre SH-spann på Vikerfjell, og det var mye bra kjøring. Kjempemoro! 🙂
Resultatliste: http://www.123hjemmeside.no/ringeriketrekkhundklubb/21309145

Ekvipasjen på plass på Tosseviksetra
Spannet i farta på Vikerfjell-løpet. Foto: Marius Ovenstad
Flinke hunder! Foto Ulf Hope

3 replies on “Hamar hundekjørerfestival og Vikerfjell-løpet”

  1. Så flott – synes dere er knallflinke! Også litt stolt over å ha masa på deg til å delta for så å se at “hva var det jeg sa” 😉 alt går for de som prøver vettu!

  2. Takk for det! MD var moro, og nok noe vi kommer til å kjøre mer av fremover, så vi ses nok! 🙂

Comments are closed.