Norsk Siberian Husky klubbs spesialutstilling 2011

Helga 20-22 mai ble tilbragt på Venabygdsfjellet (Fam. Simonsen har hytte der) og på Frya på spesialutstillinga til huskyklubben. Vi stilte ut en hund, Zima, men hadde alle hundene med oss.

Fredag etter jobb bar det i dusjen med Zima. Hun døde nesten (påstod hun i hvertfall høylytt), men ble da ren og pen. Så kjørte vi avgårde til Frya, hvor vi fikk med oss utstillingstrening (det gikk ikke så bra. Zima lå mer langs bakken enn hun trava pent.. LITT for mye energi i den lille kroppen etter en ettermiddag i bilen). Lørdag stod vi derfor opp tiidlig for å rekke å gå tur. Planen var egentlig å sykle, men det var kommet snø og veien var gjørmete, så vi gikk i terrenget for å ikke skitne til lille frøken grå. En times tur var godt det, en riktig fin start på dagen.

på tur i venabygdsfjellet lørdag morgen

Lørdag møtte vi opp og tok plass ved ringen da valpene var i ilden. Det ble en lang dag, vi var først inne i ringen i 2-tiden. Zima deltok i juniorklassen sammen med fem andre tisper. Og jammen fikk hun excellent (rød sløyfe) og CK og vant klassen sin! Hun ble ikke plassert i beste tispe klasse, men vi er strålende fornøyd med Zima! Hun oppførte seg fint i ringen. Zima deltok også i oppdretterklasse for Nay-La-Chee, og Nay-La-Chee vant klassen og fikk HP.

Søndag var det generalforsamling i klubben- huskyfolket er et folk med mange og sterke meninger kan man konkludere med. Etter møtet dro vi til fjells igjen og trente hundene foran vogn før vi satte kursen hjem igjen med en flott rosett og et glass og stolt smil om munnen. Fineste ZIMA 🙂

Her er kritikken:
“12,5 mnd tik av utmerkt helhet. Feminin. Mycke vel balanserad. Elegant hals. Utmerket rygg. Velvinklat fram och bak. Tilstrecklig utveklat brøstkorg før ålderen. Utmerkat ben och tassar. Rør seg balanserad och vegvinnande. Utmerket pels. Trevligt temperament. Vel visat. ” Juniorklasse: kvalitet: Exc, Konk 1, CK

Jepp, vi er fornøyd. Takk til Rikke, Line og Johanne m.fl for ringtreningstips 🙂

Zima i ringen. Foto R. Bergendahl

Det er mye venting når man er på utstilling (foto R. Bergendahl)
traverunde, men jammen noen steg med passgang.. trene mer! (foto: A. Engebakken)