VM i hundekjøring, Hamar 18-20.3.11

Rundt 200 deltakere fra 21 land, og over 1500 hunder var samlet på Hamar denne helgen for å delta i VM i hundekjøring. Vi var med! Jeg var kvalifisert i firespann sprint nordic breed, og stilte til start med Tussi, Coco, Runner og Gill. Mir, som nå er 12 mnd, var faktisk gammel nok til å delta, og hadde nok klart det bra, men vi valgte å ikke ta henne med. Det til tross for at Tussi ikke er helt seg selv om dagen, innbildt drektig og litt utafor- men mosjon har hun ikke vondt av da.

Dag 1 gikk det greit i sporet, ble litt kluss med en kjører vi passerte og som umiddelbart passerte oss igjen. Løypa var lagt opp slik at man kjører en to km runde eller så, løypa går deretter på en bro over startsporet, innom stadion og så ut på en større runde. Detet gikk helt fint dag 1. Spannoppsett: Coco, Tussi (led), Runner og Gill.

Dag 2 gikk hundene raskt. Men da vi kom over broa og på stadion igjen denne dagen ville hundene, anført av Coco, ta snareste vei til mål og byksa ut i løssnøen og over mot et annet spor. Det var bare å sette ned ankeret, og jeg byksa etter og fikk dem med meg over i rett spor- og vi kunne kjøre videre. Hørte bare kommentatoren si “OJ OJ OJ”. Over myra vekk fra stadion var vel ikke farta ikke på topp akkurat, men de satte fort opp farta og resten av dagen gikk hundene bra. Spannoppsett: Coco, Runner (led), Tussi og Gill.

Dag 3 satte jeg Coco i wheel i håp om å unngå samme problem som dag 2. Starta bra, fint driv over broa. Så på Tussi og Coco at de ville dra ut igen mot målområdet og ropte NEI og fram. Dermed løp de frem. Jeg sa så BRAAA! og da forsvant de ut i løssnøen. IGJEN. Ned med anker, men denne gangen mer foreberedt, ut å hente hunder og så ut i løypa igjen. Hørte speakeren si noe om at det var mange spann som sleit akkurat der, og at det måtte være noe med den svingen – som de sku sjekke opp når snøen går. Jeg tror ikke det er noe annet enn at de ser mål og vil ta snarvei. Smarte hunder- på godt og vondt. De må bare lære at de ikke skal ta sånne beslutninger selv… 🙂 Hundene gikk bra, men virka litt varme. Spannoppsett: Runner, Tussi (led), Coco og Gill.

Ble nr 9 av 13 alle tre dager, og endte opp på en 9 plass totalt. Nå vet vi hva vi skal trene på! Det morsomme er at da vi trente i VM-løypa for to uker siden gikk det helt fint å kjøre forbi start/mål området, og dag 1 på VM hadde vi heller ingen problemer der. Men dag 2 og 3 fikk de en fiks ide om å ta snarveien til mål… Jaja.

Er ellers veldig fornøyd med hundene. Og det var en trivelig helg. Mange deltakere fra Norsk Siberian Husky Klubb samlet, og i tillegg ble man litt kjent med hundekjørere med andre typer hund. 🙂

Mange har tatt fine bilder fra helgen, blant annet Stine Oppegaard (se under) og Rikke Bergendahl: http://nettgalleri.nay-la-chee.net/#29.8 Resultatlister på www.sleddog2011.no

Foto: Stine Oppegaard
Foto: Stine Oppegaard
Tussi og Coco ser mot målområdet... Foto: Stine Oppegaard
Ikke verdens mest spennende helg for unghundene som ikke gikk løp, men Zima vet råd- hun aktiviserer seg selv. Grave grave!
Svein på vei ut fra start dag 3

One reply

  1. Kjempebra innsats fra “team de glade amatører” 🙂 He he he! Synes dere har all grunnt il å være fornøyd i hvertfall!

Comments are closed.