Åpent NM, Hamar

Hadde vel aldri trodd at jeg noen gang skulle delta i NM i noe som helst. Men vi deltok altså i åpent NM i sprint på Hamar siste helgen i januar. Jeg tenkte det var en gylden anledning til å måle seg mot de beste, og en fin anledning til å få mer løpserfaring. En strek i regninga og grunn til bekymring var at Tussi og Gill var i full gang med løpetid, dag 11 og 12. Hvordan kom de til å gå? Hva med Jonas, kom han til å kunne gå ved siden av løpetispe uten tull? (på trening går han fint ved siden av løpetisper da) og hva med evt forbipasserende spann? Kom det til å bli trøbbel?

Vel, det viste seg at alle bekymringene var grunnløse. Jonas gikk som en engel rett ved siden av Gill, Tussi gikk bra i led til tross for løpetiden. Og jammen gikk forbikjøringer greit de og. Det vi imidlertid hadde bomma på, var gliding av sledebelegg den første dagen. Du vet du har gjort noe feil når det lugger… Så dag en følte jeg det gikk litt trått. Hundene jobba hardt. Sporene var gode. Dag 2 hadde vi glidet om sleden (og denne gangen siklet vi av nok glider etterpå også) og fikk mye bedre glid. Startet med et minutts intervaller, og tok igjen kjøreren foran meg etter kort tid da denne hadde noe kluss med spannet. Han (hundekjørervenn og konkurrent Anders) tok meg igjen igjen etter noen km. Byttet på å kjøre foran, og vi tapte nok begge tid på det. Men men. Sånn er det på løp! Hundene gikk bra, ingen løpetidsproblemer, vi har lært å glide sledebelegg “the hard way”- alt i alt en bra helg. Og veldig morsomt!

Vi kommer nok til å delta på flere løp!

Runar var som sist superhandler med stor S.

Resultater finnes på www.hamar-trekkhundklubb.net Som forventet er siberianspannene nederst på resultatlistene i konkurransen med fuglehund/greyhoundblandinger.  Men slowberians? not so much! Sjekk tida til beste siberianspann, kjørt av viggo. Snitthastighet på over 28 km/t dag 2.

I mål dag 2
I mål dag 2