hundegårdsfilosofering

I disse dager skal vi lage ordentlig hundegård. Ordentlig hundegård, sier du? Ja, altså, hundegård med subbus og pukk, som er gravesikker og stor nok for seks hunder (den vi har holder akkurat for fem). Men hvor skal den plasseres på tomta?

Alternativ 1) Der den ligger nå, bak huset. Fordeler her er at den ligger stort sett i skyggen på sommeren, godt bortgjemt for naboer (bortsett fra den tomta som ikke er bebygd enda men som vil bli det). Ulemper er at den ligger inntil huset- hvor taket slipper snø. Takras i hundegården er ikke kjekt. I tillegg funderer vi på om hundetiss kan trekke ned i grunnen og inn i betongveggene til huset (kan det skje?) og lage lukt. I så fall ikke særlig kult. I tillegg er dette den delen av hagen som faktisk er noe opparbeidet.

Alternativ 2) Nede i hagen, foran huset. Denne delen av hagen er et villnis uansett, så en hundegård ”ødelegger” ikke noe. Minus her er at den godeste Tussi synes det er morsomt å bjeffe på forbigående hunder. Det kan vel løses ved å ”kle inn” hennes del av hundegården så hun ikke ser så mye. Et annet minus(eller pluss?) er at hundegården blir veldig synlig fra veien og omtrent det første en ser av eiendommen.

Vi får tenke litt til. Men ikke så lenge for i morgen kommer pukken og subbusen!!

Det er ikke så nøye for oss, sier Nala og Coco. Jeg bor helst inne, sier Nala. Jeg bryr meg ikke om sånt, sier Coco.

3 replies on “hundegårdsfilosofering”

  1. Min erfaring med levegger / slike man får på byggeland eller hagesenter, er at de er utrolig fine til å skerme hudnegården med….jeg har levegger rundt hele den digre hudnegården min på framsida. Hindrer innsy og utsyn og demper lyd. Kjøpte den billigste typen.

  2. Ja. det blir levegger fra maxbo og senere en hekk 🙂 Helga har gått med til å fjerne torv og jord så det blir plass til pukk og subuss- vi er ikke helt ferdige med det så det blir mer jobbing fremover. I dag skal vi kjøpe flere elementer fra KK-import (billig og bra hundegård).

Comments are closed.