trening

Dette er vel første høsten vi prøver å trene “seriøst”. Treningsdagbok føres, km måles og hastighet måles. Cloud og Nala er noe ujevne i prestasjonene, heldigvis har de ikke hatt “titte på trærne” dagene samtidig. Nala har dog vært flinkere enn noen gang før denne høsten, hun kan vist gå foran og har også såvidt begynt å ta kommandoer 🙂

Foran: Jonas ("skal vi ikke gå snart?") og Nala, bak Coco og Cloud
Foran: Jonas ("skal vi ikke gå snart?") og Nala, bak Coco og Cloud

Vi har ingen ambisjoner om løp (annet enn huskysprinten om det passer seg sånn) og må ikke “banke mil”. Prøver likevel å følge en plan. Vi har forresten fått oss (vel, kjøpt) en ny slede. Hadde store ønsker om Bewe, men det er lang bestillingstid (vi kunne få den modellen med de meiene vi ville ha i august (??) om vi bestilte nå) så det ble en treslede i stedet. Må jo uansett ha en “treningsslede” 🙂 ( vi har vel egentlig ikke behov for noen konkurranseslede. ennå). Vi har hittil vært så heldige å få låne Line Løw sin Bjørkis slede- men det er jo kjekt å ha sin egen.

Sleden var ikke 100 % ferdigmontert da vi henta den
Sleden var ikke 100 % ferdigmontert da vi henta den
Litt mykere enn Björkis-sleden
Litt mykere enn Björkis-sleden

For en tid siden var jeg på NKKs seminar om hund og velferd. Jeg er støtt på lignende seminarer i forbindese med jobben, dog om andre dyreslag, så da er det ekstra moro når slikt arrangeres om hund. Det var vel nærmere 300 stk der, flere kjente fjes fra etologimiljøet. Temaet hund og velferd gikk både på hundens velferd og hundens innvirkning på menneskers velferd. En dame fortalte om sin servicehund, om hvordan den hjalp henne i hverdagen. Fantastisk hva hunder kan læres opp til! Takket være hunden trengte hun ikke lenger hjemmehjelp, og kunne jobbe 60 % (fra tidligere å være ufør). Det var mye fokus på hundehelse og sunnhet under seminaret (kanskje ikke så rart all oppmerksomheten etter BBCs dokumentar?). Dyrevernalliansen holdt et foredrag om hund og velferd. De tok opp tre tema som i følge dem var mest aktuelle i forbindelse med hund og velferd. Et var burbruk, et var helse og sunnhet og et var… hold av hunder i hundegård utendørs… Det er bra noen taler dyras sak, og som regel synes jeg dyrevernalliansen har et nyansert syn til å være dyrevernorganisasjon. Men hold av hunder utendørs er visst ikke bra. Kan forstå at det er risikopunkter (soveplass, vanntilgang om vinteren, drenering i hundegården) – men. Jaja.

3 replies on “trening”

  1. Nei huff, være ute i frisk luft med mulighet for å gå på do når en selv vil i stedet for å vente på at noen kommer hjem og lufter. Forferdelig…

  2. mye bedre å ligge inne i 10 timer mens matmor/matfar er på jobb. Eller, nei, det å ha hund er jo en heldagsjobb omtrent, hunder skal ikke være alene hjemme mer enn et par -tre timer så vi som jobber får pent omplassere hunden. eller noe sånt.

Comments are closed.