Hundegården

hundegårdsbilde

Hundegården har gradvis utviklet seg i takt med antall hunder. Det begynte så smått med noen hundegårdselementer og gressbunn som etter hvert viste seg å bli til jord og gjørme. Da vi flyttet til Harestua bygde vi en litt mer permanent løsning med pukk og subbus og etter hvert en del betongheller. Selv om vi ikke har den mest fancy hundegården, fungerer den fint. Men planen er å få laget en litt penere hundegård etterhvert.

Vi har beholdt mye av vegetasjonen mot sør og vest slik at det er mest mulig skygge på ettermiddagen. I de gårdene som tidvis ikke får skygge fra trærne har vi satt opp skjermer e.l. for å lage skygge.

Det er også viktig at gårdene er sikre slik at hundene ikke skader seg når de løper rundt og leker. Sprekker og hull må tettes slik at de ikke setter fast labber eller klør. Alt som er der kan potensielt bli spist på eller spist, så det er viktig at det ikke er noe som kan være giftig, f.eks. impregnert treverk, plastik el.

Vi har også en del treplattinger, og hundene ser ut til å like å ligge på dem framfor på heller eller grus. Dette er spesielt viktig i de gårdene der det bor hunder som ikke kan/vil hoppe opp på hundehustakene.